понеділок, 12 березня 2007 12:01

Російська журналістка просить політичного притулку в США

Британське видання The Sunday Times опублікувало в неділю матеріал про російську журналістку, яка попросила політичного притулку в США. Стверджується, що вона експерт по Кавказу і за свою роботу має професійну нагороду. За даними видання, на цьому тижні жінка, яка в статті фігурує під ім"ям Марія Іванова, покидає Росію. Газета відзначає, що до тих пір, поки вона залишається в Росії, Іванова відмовляється називати своє справжнє ім"я. "Я живу в страсі, - говорить вона. - Я відчуваю себе наче в пастці і під постійною загрозою з боку спецслужб".

У США журналістці обіцяно притулок. За даними The Sunday Times, журналістка зважилася на еміграцію після того, як у жовтні 2006 року "на її квартиру було здійснено напад", а трохи пізніше, випивши чашку кави, вона отруїлася. "Я прокинулася від жахливого болю. На моїх губах не було шкірних покривів, практично голе м"ясо. Те ж саме відбулося з моїми пальцями. У мене почала облізати шкіра", - приводить газета її слова. Проте в госпіталі їй поставили діагноз "ниркова недостатність".

Ряд російський видань вважає, що журналісткою, яка попросила політичного притулку в США, імовірно, може бути мешканка Нальчика Фатіма Тлісова. Такі висновки зробив "Комерсант" на підставі ряду подробиць, згаданих в газеті, що повідомила цю новину. Втім, сама Тлісова запевняє, що емігрувати не збирається.

У посольстві США в Москві повідомили, що нічого не знають про інформацію, опубліковану в британських ЗМІ. "Дане повідомлення викликало у нас подив. Зараз у нас немає таких відомостей", - заявили в понеділок "Інтерфаксу" в прес-службі американської дипмісії, повідомляє Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Російська журналістка просить політичного притулку в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі