пʼятниця, 13 квітня 2007 16:29

Російська міліція відпрацьовує антитерористичні дії на ченцях

Інформаційно-видавничий відділ Катеринбурзької єпархії у п"ятницю розповсюдив повідомлення про напад на монастир Ганина Яма у Верхній Пишмі (Свердловська область, РФ).

Як сказано в повідомленні, "напад на монастир Ганина Яма здійснено, можливо, співробітниками Верхньо-Пишмінського РУВД, які представилися так, але не пред"явили ніяких документів. Затримали кілька співробітників монастиря і священнослужителів". За інформацією єпархії, затриманих вивезли з території монастиря на двох машинах.

У монастирі також провели обшуки.

Серед затриманих - юрист Катеринбурзької єпархії Віра Лещенко. За її словами, міліціонери поводилися украй грубо, ображали священнослужителів, при цьому не представляючись і не пред"являючи документів. Всіх затриманих відправили до ізолятора тимчасового утримання РУВД Верхньої Пишми.

У правоохоронних органах представникам єпархії повідомили, що заходи проводилися в рамках профілактики антитерористичної діяльності. У Верхньо-Пишмінському РУВД повідомили, що на Ганину Яму дійсно зробили якийсь рейд, проте з якого приводу міліціонери не повідомили. У черговій частині також відзначили, що ніяких священнослужителів у відділенні немає, передають NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Російська міліція відпрацьовує антитерористичні дії на ченцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі