Ексклюзиви
середа, 30 травня 2007 14:11

Російська банда знайшла спосіб злому ізраїльських банкоматів

У Ізраїлі поліція затримала банду шахраїв, яка діяла в Гуш-Дані протягом декількох останніх місяців.

Злочинці викрадали грошові кошти за допомогою пристрою, що дозволяє прочитувати інформацію з кредитних карток. Потім шахраї підроблювали кредитки, а з рахунків власників зникали великі суми. Як з"ясувалося при розслідуванні, один з членів злочинного угрупування працював в компанії з технічного обслуговування банкоматів.

У минулу неділю поліції вдалося виявити банкомат, на якому було встановлено розроблений шахраями пристрій, що забезпечує доступ до закритої інформації. Пристрій складався з двох частин: MP3-проигравачая і прихованої клавіатури, схожої на звичайну клавіатуру банкомату.

Як виявилось, злочинцям вдалося розгадати принцип обміну інформацією між банкоматом і комп"ютером кредитної компанії. Обмін даними відбувається за допомогою звукових хвиль, якими шифруються всі дані кредитної карти, включаючи її номер і секретний код. Після того, як злочинці прочитували всі необхідні характеристики кредитки, їм залишалося тільки віддрукувати їх на пластиковій карті з магнітною смугою.

Злочинців вдалося обчислити не одразу. У шахраїв були свої традиції: вони знімали гроші по суботах, використовуючи чужі карти одну за іншою. Кожного разу, коли в кредитній компанії ставало відомо, що певний банкомат видає протягом короткого періоду часу одну за іншою великі суми, на місце виїжджали переодягнуті поліцейські. У результаті їм вдалося затримати шестеро шахраїв.

Поліцією затриманий 39-річний Дмитро Басин, який працював техніком компанії NCR, що надає послуги з технічної підтримки банкоматів. Також затримані: 39-річний Сергій Стаченко і 39-річний Альберт Абаєв, повідомляє NEWSru Israel.
Зараз ви читаєте новину «Російська банда знайшла спосіб злому ізраїльських банкоматів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути