пʼятниця, 05 вересня 2008 10:48

Російська армія отримає нові безпілотники

Концерн "Вега" починає постачання Озброєним силам Росії безпілотних комплексів повітряної розвідки "Тіпчак". Перший комплекс надійде на озброєння російських військ вже в цьому році. Не виключається, що він застосовуватиметься в гарячих точках.

Комплекс "Тіпчак" розроблений ВАТ "Конструкторське бюро "Промінь" (місто Рибінськ) та призначений для ведення розвідки у будь-який час доби з метою виявлення, розпізнавання та визначення координат цілей в режимі реального часу на дальності до 40 кілометрів від наземного пункту управління.

До складу комплексу входять 6 безпілотних літальних апаратів, транспортно-пускова машина, антенна та операторська машини, а також машина технічного забезпечення.

Запуск безпілотників здійснюється за допомогою пневматичної катапульти, а посадка - на парашуті. Апарати масою 50 кілограмів оснащено поршневим двигуном, що дозволяє розвивати швидкість до 55 кілометрів на годину. Тривалість польоту перевищує 2 години. У комплект бортового устаткування входить камера високого дозволу, що працює в інфрачервоному та видимому діапазонах, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російська армія отримає нові безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі