середа, 05 грудня 2007 16:38

Романо Проді не вітав Путіна

В уряді Італії не підтвердили інформацію про те, що прем"єр-міністр Романо Проді в ході телефонної розмови "привітав Володимира Путіна з успішним проведенням виборів в Державну Думу Російської Федерації", як про це офіційно повідомила прес-служба президента Росії, пише Corriere della Serra.

В офіційній ноті італійського кабінету наголошується, що в ході бесіди, що відбулася за ініціативою Володимира Путіна, обговорювалися різні аспекти двосторонньої співпраці. Крім того, користуючись випадком, сторони "обмінялися поглядами" на минулі в Росії парламентські вибори.

При цьому Corriere della Serra нагадує, що ще у вівторок, 4 грудня, Проді знаходячись з візитом в столиці Албанії Тірані, заявив, що всі, починаючи з російської влади, повинні бути зацікавлені в тому, щоб заспокоїти світову спільноту та прояснити численні питання, викликані проведенням в РФ парламентських виборів.

Світові політичні лідери розійшлися в своїх оцінках виборів в Державну Думу п"ятого скликання. Президент Франції Ніколя Саркозі "гаряче привітав" Володимира Путіна з перемогою "Єдиної Росії" і негайно потрапив під вогонь критики з боку французьких правозахисників і опозиційних політиків-соціалістів.

В той же час канцлер Німеччини Ангела Меркель ще 2 грудня виразила свою стурбованість ходом виборчої кампанії Росії, відзначивши численні обмеження можливості правозахисників висловлювати власну думку, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Романо Проді не вітав Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі