четвер, 22 листопада 2007 19:19

Родичів дозволяють ховати в одній могилі

Щомісяця у Чернігові на міському кладовищі "Яцево" одного-двох покійників ховають на місці старих могил. Захороненням має бути не менше 15–20 років.

— Вільних ділянок поряд нема, а люди не хочуть ховати далеко від родичів, — розповідає заступник директора спецкомбінату Віталій Мелюк, 49 років. — Тому дозволили хоронити в одній могилі. За 15–20 років прах попереднього покійника розкладається майже повністю. Навіть волосся не залишається. Між старим і новим похованнями насипаємо шар білого піску. Потім опускають нову труну. Пам"ятник ставлять один на двох. Прах дозволяється закопувати в могилу родича будь-коли.

Купити заздалегідь ділянку біля похованих родичів на чернігівському кладовищі, площа якого близько 100 га, неможливо. Можна лише забронювати. Не пізніше наступного дня після поховання. Коштує це 178 грн.

В окремих випадках, коли помирає син чи донька, а батьки ще живі, адміністрація дозволяє забронювати два місця для родинного поховання.

Стандартна могила на "Яцево" — 2,2х1,5 м. Глибина може бути різною. Для урн із крематорію — 80х80 см.

Зараз ви читаєте новину «Родичів дозволяють ховати в одній могилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі