середа, 27 лютого 2008 15:09

Роботи-вбивці можуть з"явитися вже через 10 років

Професор Ноель Шаркі з факультету інформатики університету Шеффільда заявив про те, що інтенсивні дослідження в США, Росії, Китаї та Ізраїлі протягом найближчого десятиліття зроблять реальністю роботів- убивць.

Своє занепокоєння станом справ професор висловив на конференції з етики антигуманних мілітарних систем у Вайтхолі, яку організував лондонський Royal United Services Institute.

Експерт попереджає, що світ сліпо наближається до міжнародного змагання роботизованих армій, де об"єктом змагання стануть роботи, які зможуть самі вирішувати кого й коли вбивати.

Шаркі вважає, що невдовзі роботи стануть звичним знаряддям тероризму, і це лише справа часу. На його думку, машини зможуть замінити терористів-смертників.

Професор Шаркі, більше відомий, як коментатор у проекті BBC Війни роботів, сказав: "Сьогодні ми спостерігаємо масований ривок у створенні роботів, здатний вирішувати складні завдання. Ми стрімко наближаємося до того моменту, коли на світ з"являться роботи, які матимуть нищівну силу й здатність самостійно вирішувати коли й проти кого її застосувати. Я думаю, ми говоримо про 10-річний відтинок часу".

"Якщо одна країна створить автономних роботів, ясна річ, інша захоче зробити те саме", - додав професор Шаркі.

Відзначимо, що 2007 року міністерство оборони США на найближчі 25 років виділило 12 млрд доларів на розвиток повітряних, наземних і підводних роботизованих систем. А нещодавно війська США застосували в Іраку керованих на відстані роботів, обладнаних автоматичною зброєю, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «Роботи-вбивці можуть з"явитися вже через 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі