четвер, 04 березня 2021 14:59

Різні групи вакцинуватимуть одночасно - хто може отримати щеплення раніше

Різні групи вакцинуватимуть одночасно - хто може отримати щеплення раніше
Українські етапи вакцинації відповідають загальноєвропейським. Фото: pixabay.com

В Україні журналістів та священників можуть посунути вище у плані вакцинації проти коронавірусу.

Етапи проведення щеплень можуть накладатися та відбуватися в один час, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на пресконференції на тему "Рік роботи уряду" в Києві.

"Переглядати норми ми не будемо - у нас є 1-й етап вакцинації, 2-й, 3-й, 4-й… вони у нас накладаються, тобто не завершивши 1-й етап, ми розпочинаємо 2-й етап, куди входять освітяни, медики, окрім тих, хто бореться з Covid-19, військові, окрім тих, хто в зоні ООС", - сказав Шмигаль.

Накладки можуть відбуватись завдяки управлінню чергою вакцинації через електронний реєстр.

"У нас буде не по датах розкладка, коли закінчимо всіх з 1-го етапу, тоді буде 2-й етап. Чи вноситимуть зміни в етапність, тобто в перелік людей, які підпадають під 1-й і до 5-го етапи? Можливо, тому що є різні пропозиції. Дійсно, сьогодні світ дивиться, як відбувається розподіл по пріоритетності", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки часу зберігається імунітет після вакцинації

За словами Шмигаля, українські етапи вакцинації відповідають загальноєвропейським.

"Є ідеї посунути в етапах пріоритетності, можливо, журналістів... була на зустрічі з Всеукраїнською радою церков та релігійних організацій посунути до вищих етапів священнослужителів, тому що вони мають високу контактність з людьми і можуть бути "суперрозповсюджувачами", та вони є під великими ризиком. Такі нюанси і поправки можливі. Ми це на рівні МОЗ та експертів обговорюємо. Якщо будуть ще якісь ідеї, ми їх обговорюватимемо та, можливо, вноситимемо", - додав він.

Запис на вакцинацію стартував 1 березня. В Україні є 3 способи для реєстрації на щеплення проти коронавірусу. У чергу записалися вже понад 100 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Різні групи вакцинуватимуть одночасно - хто може отримати щеплення раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі