пʼятниця, 03 серпня 2007 14:47

Різак може сховатися від в"язниці у Верховній Раді

Адвокати засудженого екс-голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака вважають, що їхній підзахисний може балотуватися в народні депутати України, оскільки вирок у відношенні його ще не набрав законної чинності.

Про це заявив у п"ятницю на прес-конференції один із адвокатів Різака Василь Макану, відповідаючи на питання журналістів.

"Я вважаю, що перешкод для того, щоб він виставив свою кандидатуру (на вибори у ВР), нема, оскільки вирок не набув законної чинності", – сказав адвокат.

У свою чергу, інший адвокат Різака Ірина Пих пояснила, що вирок набирає чинності після того, як сторонами процесу пройдена касаційна інстанція, тобто Верховний Суд України.

Також адвокати відзначили, що і вони, і їх підзахисний мають намір оскаржити рішення Апеляційного суду Івано-Франківської області у Верховному Суді.

При цьому вони зазначили, що в цілому справедливість у суді встановлена, оскільки по деяких епізодах обвинувачення суд визнав Різака невинним.

Як повідомлялося раніше, Різак був затриманий 13 травня 2005 року.

16 травня 2005 р. Ужгородський міський суд обрав запобіжним заходом арешт. 13 вересня 2005 р. він був звільнений з-під варти в Ужгородському СІЗО під заставу.

Різака, зокрема, обвинувачували в доведенні до самогубства ректора Ужгородського державного університету Сливки; зловживанні службовим становищем; одержанні хабара; користуванні мобільним телефоном за рахунок "Закарпаттяобленерго"; організації масових безчинств у Сваляві; незаконній видачі посвідчень радника губернатора трьом особам.

31 липня 2007 р. Апеляційний суд Івано-Франківської області засудив Різака до 5 років умовно з іспитовим терміном один рік, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Різак може сховатися від в"язниці у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі