пʼятниця, 25 квітня 2008 13:01

Рівненчани вирішили підгодувати киян 5-ма тоннами дешевого м"яса

На столичних ринках з"явилося дешеве рівненське м"ясо. Коштує удвічі дешевше за місцеве. Це щедрий жест уряду напередодні Великодня. Наказали Держкомрезерву підгодувати киян. Одна деталь: виділили тільки 5 тонн.

Ще вчора симпатичні хрюшки бігали по фермі Радивилівського хлібкомбінату, а сьогодні їхні туші вже на столичних ринках. На підприємстві Держкомрезерву кажуть: таких великих замовлень у них ще не було.

О 9-й ранку у м"ясному павільйоні Житнього ринку - черга. Біля таблички "Держкомрезерв" продають дешеву свинину: ребра - по 19 гривень, вирізку - по 35. Це удвічі дешевше, ніж на решті прилавків. Приваблива ціна від докорів не рятує.

Покупці біля інших прилавків про дешеве м"ясо ще не дізналися. Продавці дорогої свинини ціни знижувати не збираються.

Директору ринку ажіотаж з боку ЗМІ не до вподоби. Воно й зрозуміло: до опівночі не знала - дасть мерія добро на продаж радивилівської свинини чи відмовить.

Як довго продаватимуть недороге, не знають і в Держрезерві. Так само, як і те, чи робитимуть такі інтервенції в регіонах.

Сергій Хома, перший заступник Держкомрезерву: "Якщо у нас так далі піде порозуміння з владою Києва, з владою на місцях, то ми щомісяця, зі слів директора комбінату, спроможні реалізовувати 20 тонн м"яса".

На самому комбінаті не на камеру зізнаються: такий спосіб реалізації свиней їм невигідний, проте не виконати команди згори не могли.

Крім дешевого м"яса, на столичні ринки привезли і дешеве борошно. Якщо на самому ринку 2 кілограми коштують 8 гривень, то з такої машин – 4,80. Дешевий продукт відразу викликає ажіотаж серед населення.

Покупці кажуть: черги дуже вже нагадують роки дефіциту. Ті ж, хто цінує час, на дешевеньке не зазіхають. Кому часу не шкода - закликають такі харчі привозити частіше, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «Рівненчани вирішили підгодувати киян 5-ма тоннами дешевого м"яса ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі