середа, 14 травня 2008 12:10

Римсько-католицька церква - за дружбу з інопланетянами

Римсько-католицька церква не виключає можливості наявності на інших планетах і в інших галактиках інопланетного життя.

Про це розповів головний астроном Римсько-католицької церкви Габріель Фюнес.

У своїй статті під назвою "Інопланетяни - брати мої", опублікованій у ватиканській газеті, він пише, що в космосі можуть мешкати інші розумні істоти, створені Богом.

Отець Фюнес очолює обсерваторію Ватикану. Він є міжнародно-визнаним фахівцем і співробітничає з університетами в різних країнах.

Він вважає, що пошук інопланетного життя не суперечить вірі в Бога.

Отець Фюнес не виключає, що деякі інопланетяни, якщо вони існують, можуть бути вільні від первородного гріха.

Відповідаючи на питання про переслідування інквізицією Галілео Галілея, Габріель Фюнес дипломатично пише, що були допущені помилки, проте прийшов час перевернути сторінку і обернути погляд майбутнє.

Крім цього головний астроном Ватикану упевнений, що релігія і наука потрібні один одному.

Наступного року Ватикан влаштовує конференцію, присвячену до 200-річчя автора теорії еволюції Чарльза Дарвіна. Таким чином, Римсько-католицька церква прагне дещо згладити антагонізм між наукою і Церквою.

Нагадаємо, що раніше, в січні цього року, керівник турецького центру дослідження проблем НЛО оголосив, що вперше в світі вдалось зафіксувати на відео представників позаземних цивілізацій, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Римсько-католицька церква - за дружбу з інопланетянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі