четвер, 18 вересня 2008 16:52

Рибка-півник потрапила підліткові в сечовий міхур

Акваріумна рибка заповзла в пеніс індійському підлітку і закінчила свої дні в сечовому міхурі. Як розповів хлопчик, 2-сантиметрова рибка-півник потрапила до нього в уретру, коли він чистив акваріум - підліток узяв її в руку і пішов помочитися в туалет, пише TheSun.

Дитина відчула сильний біль у статевому органі, крім того, у підлітка почалися проблеми з сечовипусканням.

Відшукавши тіло рибки в сечовому міхурі хлопчика, лікарі спробували витягнути її хірургічним методом, використовуючи техніку кистоуретроскопії. Проте, риба виявилася настільки слизькою, що її не вдалося витягнути пінцетом.

Так, щоб витягнути крихітного півника завдовжки 2 см і шириною 1,5 см, медикам довелося застосувати негнучку уретроскопію з насадкою, яка зазвичай використовується для видалення каменів з сечового міхура.

Проте хлопчикові пощастило, що його мучителькою не стала південноамериканська риба "кандіру". Цей маленький (до 6,2 см, зазвичай менше) сомик паразитує в сечостатевих протоках великих риб, але іноді потрапляє в тіло людей, які купаються. У кандіру на зябрових кришках є шпильки, якими він утримується у вузьких каналах. Видалення його можливо тільки оперативним шляхом.

Нерідко при купанні місцеві жителі для захисту від кандіру надягають своєрідні плавки з шкаралупи кокосових горіхів або пальмових волокон, а там, де цих сомиків багато, уникають заходити у воду взагалі.

Зараз ви читаєте новину «Рибка-півник потрапила підліткові в сечовий міхур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі