понеділок, 22 вересня 2008 16:25

РФ і Казахстан створять транспортний коридор між Європою і Китаєм

Росія і Казахстан підпишуть меморандум про співпрацю в створенні транспортного коридору, що зв"язує Європу і Китай, повідомив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

"Велике значення для наших країн матиме створення транспортного коридору, що зв"язує Західну Європу, Західний Китай, по маршруту Санкт-Петербург - Казань - Оренбург - Алма-Ата - КНР, до будівництва якого ми в Казахстані приступили. Меморандум про співпрацю Казахстану і Росії по реалізації цього проекту буде підписаний сьогодні", - сказав Назарбаєв в понеділок на російсько-казахстанському форумі прикордонних регіонів, на якому присутній і президент Росії Дмитро Медведєв.

За словами президента Казахстану, казахстанські і російські регіони, через які пройде магістраль, повинні внести свій внесок до реалізації цього проекту.

"Мова йде про створенні сучасної придорожньої інфраструктури, логістичних центрів, мережі комфортабельних пунктів відпочинку, торгівлі, зберігання вантажів, кінець кінцем - створення тисяч робочих місць, поліпшення добробуту людей, що живуть вздовж цієї магістралі", - сказав Назарбаєв, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «РФ і Казахстан створять транспортний коридор між Європою і Китаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі