середа, 27 серпня 2008 17:00

РФ готова вивести миротворців з Грузії

Росія готова вивести своїх миротворців з районів Грузії, прилеглих до Абхазії і Південної Осетії. Про це, як повідомляє "Інтерфакс", заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. "У зв"язку з визнанням незалежності Південної Осетії і Абхазії у нас немає наміру назавжди зберігати свої миротворчі сили за межами цих республік", - сказав він.

В той же час, за словами Лаврова, російська сторона вимагає, щоб грузинські території, що граничать з Абхазією і Південною Осетією, були поставлені під міжнародний контроль. Останнє, як заявив міністр, необхідно для того, щоб унеможливити "нові військові авантюри" по відношенню до цих республік.

Глава МЗС РФ додав, що Росія згодна на збільшення числа міжнародних спостерігачів в цих районах.

Нагадаємо, що відведення російських військ з Грузії, якого вимагає угода про врегулювання конфлікту, формально завершилося 22 серпня. Проте в районах, прилеглих до Абхазії і Південної Осетії, залишилися блок-пости російських миротворців. Миротворчі пости були обладнані і в грузинському порту Поті (хоча в жодну із зон безпеки вони не входить). Грузинські власті, оцінюючи те, що відбувається, заявили, що російські війська фактично продовжують окуповувати частину території республіки, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «РФ готова вивести миротворців з Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі