середа, 06 лютого 2008 08:14

Результати праймеріз у США

Результати праймеріз у США
За даними опитувань на виході з виборчих дільниць, Барак Обама випередив Хіларі  Клінтон  на попередніх виборах кандидата в президенти США від Демократичної партії в штатах Канзас, Коннектикут, Міннесота і Північна Дакота.

Раніше стало відомо, що Б.Обама перемагає в Алабамі, Делаварові, Джорджії і Іллінойсі.

У республіканців явним лідером став Джон Маккейн. Майк Хаккабі набрав несподівано багато голосів у кількох південних штатах; Мітт Ромні виграв поки лише у трьох штатах.

Згідно з опитуванням на виході з дільниць, Х.Клінтон перемогла на попередніх виборах кандидата в президенти від Демократичної партії у кількох великих штатах: Нью-Йорк, Массачусетс, Нью-Джерсі.

Також раніше стали відомі дані опитувань, за якими Х.Клінтон перемогла в штатах Арканзас, Теннессі і Оклахома. Її суперник Б.Обама, за даними екзит-полів або часткового підрахунку голосів, перемагає в Джорджії, у своєму рідному Іллінойсі, у Делаварові і, за останніми даними, в Алабамі.

У деяких штатах переможцеві дістаються голоси всіх делегатів від штату, в інших, як у Нью-Йорку, вони розподіляються пропорційно результатам голосування.

Поки Х.Клінтон дістаються голоси 64 делегатів, Б.Обамі - 57. У республіканців Д.Маккейн отримує голоси 331 делегата, 129 - М.Ромні, 69 - М.Хакабі.

І Демократична, і Республіканська партії проводили праймеріз (стандартні вибори з таємним голосуванням) в 19 штатах, плюс до того демократи влаштовували кокуси (публічне голосування) ще у трьох, а республіканці - у двох.

На думку експертів, за підсумками голосування "супервівторка" може остаточно визначитися кандидат від республіканців, але серед демократів рівень підтримки Х.Клинтон і Б.Обами настільки близький, що суперництво між ними може продовжитися, повідомляє Интерфакс-Украина.
Зараз ви читаєте новину «Результати праймеріз у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі