вівторок, 29 січня 2008 10:07

Режисером "Хоббіта" стане Гільєрмо Дель Торо

Режисер Гільєрмо Дель Торо може очолити довгоочікуваний проект "Хоббіт", фінансуванням якого займуться голлівудські компанії New Line і MGM. Гільєрмо Дель Торо, відомий за такими проектами, як "Лабіринт Фавна", "Хеллбой" та рядом інших, спочатку входив у шорт-лист режисерів, що претендують на роботу над пріквелом трилогії "Володар кілець".

Як відомо, раніше планувалося, що режисером "Хоббіта" виступить новозеландець Пітер Джексон, проте через розбіжності між ним і керівництвом New Line, такий варіант виявився неможливим. Після довгих розглядів було ухвалено рішення, за яким Пітер Джексон виступить як виконавчий продюсер проекту, що обіцяє стати гучним, повідомляє Reuters.

Свої корективи до термінів створення кіноверсії "Хоббіта" Толкієна вніс страйк голлівудських сценаристів – робота над сценарієм почнеться лише після його завершення. Після цього Гільєрмо Дель Торо і Пітер Джексон ознайомляться з ним і, якщо не виникне розбіжностей, проект буде запущений у роботу.

Буде створено два фільми за мотивами "Хоббіта".

Реліз одного намічено на 2010 рік, іншого – на 2011 рік. Перший розповість про події, що описуються в книзі "Хоббіт", у другій екранізації мова піде про 80-річний проміжок часу між цим романом і першою книгою трилогії "Володар кілець".

За словами представника New Line, студія і продюсери постараються запросити акторів, що знімались у трилогії "Володар кілець". "Деякі з них вже виявили інтерес до проекту", – відзначив раніше Гарі Слоан. Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Режисером "Хоббіта" стане Гільєрмо Дель Торо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі