понеділок, 01 вересня 2008 11:23

Республіканці скоротять програму з"їзду через ураган "Густав"

Кандидат в президенти США сенатор Джон Маккейн оголосив про відміну більшості заходів, призначених на перший день з"їзду Республіканської партії в Міннесоті 1 вересня, повідомляє Reuters в понеділок. Таке рішення він ухвалив у зв"язку з наближенням до узбережжя США урагану "Густав".

"Звичайно, в такий час ми зобов"язані відкласти справи, пов"язані з політикою", - заявив Маккейн, додавши, що майже всі призначені заходи, окрім "найнеобхідніших", будуть скасовані. Голова Національного комітету Республіканської партії Майк Дункан пояснив, що в перший день будуть проведені тільки формальні процедури, пов"язані з ухваленням правил роботи з"їзду і обранням офіційних осіб на час його проведення.

Про можливість відміни з"їзду республіканців Маккейн вперше повідомив в ефірі телеканалу Fox News в суботу.

За прогнозами метеорологів, ураган "Густав", досягне США в понеділок вдень. В п"ятницю біля Куби "Густав" посилився до урагану четвертої категорії за п"ятибальною шкалою Саффіра-Сімпсона. Швидкість вітру сягає 233 кілометрів на годину.

Фахівці Національного центру зі спостереження за ураганами США вважають, що "Густав" торкнеться Нового Орлеана - міста, що в 2005 році сильно постраждало від урагану "Катріна". Мер міста Рей Неджін оголосив в суботу загальну евакуацію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Республіканці скоротять програму з"їзду через ураган "Густав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі