понеділок, 26 травня 2008 16:12

Рештки древніх людей виявлені на острові Гуам у Тихому океані

Більше 350 людських кістяків, вік яких становить близько 2,5 тисяч років, виявлені на острові Гуам при зносі басейну одного з готелів, повідомив представник компанії Paul H.Rosendahl Іnc, археолог Девід ДеФант.

"Результати дослідження цієї місцевості й цих рештків стануть істотним внеском у наші уявлення про те, як жили древні люди, і навіть, можливо, звідки вони з"явилися", - вважає ДеФант.

Вчені припускають, що виявлені рештки належать не першому поколінню людей, що населяли Гуам. Експертиза ДНК повинна прояснити походження рештків.

За словами ДеФанта, дивно, що кістки збереглися під басейном. 367 комплектів рештків були поховані неглибоко й виявилися похованими під багатошаровими піщаними відкладеннями.

Крім людських рештків за 18 місяців розкопок на місці басейну виявили численні інструменти та прикраси.

"Серед артефактів, виявлених нами, є посуд, намисто, виготовлені з морських раковин браслети, підвіски, а також інструменти для роботи з деревом, зроблені з каменю, пристосування для приготування їжі, рибальські снасті", - відзначив ДеФант.

Територія Гуам - острів у західній частині Тихого Океану, що входить до складу США й має статус неприєднаної території без права участі в національних виборах. Аборигени - народ чаморро - заселили острів приблизно 3,5 тисячі років тому. Економіка Гуама підтримується, насамперед, туризмом (особливо з Японії) і американською військовою базою, що перебуває на острові та займає його третину, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Рештки древніх людей виявлені на острові Гуам у Тихому океані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі