четвер, 05 квітня 2007 14:16

Релігія допомагає в боротьбі зі СНІДом

В ході дослідження корпорація RAND, на основі опиту 1.4 тис. інфікованих ВІЧ СНІД, прийшла до висновку, що релігія запобігає розповсюдженню епідемії Сніду.

Згідно з результатами дослідження, віруючі люди, які інфіковані вірусом, поводяться набагато відповідальніше невіруючих: у них менше статевих партнерів і вони рідше вступають у ризиковані сексуальні відносини - в результаті, розповсюдження епідемії сповільнюється.

Компанія зробила такі висновки на основі питань, які в тій чи іншій мірі торкалися релігійності. Наприклад, такі питання: Наскільки важлива для вас релігія?, Чи належите Ви до певної релігійної групи?, Чи вважаєте за краще Ви спілкуватися з єдиновірцями?, Як часто Ви відвідуєте релігійні служби? і ін.

Учені також відзначають, що поведінка інфікованої людини залежить і від релігії, до якої вона належить. Християни, як правило, поводяться відповідальніше і дисциплінованіше, ніж адепти інших релігій. У свою чергу, серед християн поза конкуренцією католики. У останніх менше сексуальних партнерів, і вони, як правило, користуються презервативами, які в більшості випадків виключають зараження СНІДом. При тому, що Ватикан забороняє використання контрацептивів, повідомляє Washington Profile.
Зараз ви читаєте новину «Релігія допомагає в боротьбі зі СНІДом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі