середа, 05 вересня 2007 18:10

Ректора Іллічівського інституту заарештували за хабар

Співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Одеській області затримали за хабар ректора Іллічівського інституту Одеського національного університету ім. Мечникова Сергія Покутного.

Із заявою про вимагання ректором хабара до органів внутрішніх справ звернулася жителька Іллічівська. Аванс в сумі 1 тис. дол. за її переведення з іншого вузу в цей інститут і зарахування на навчання на 4-й курс ректору вже передано, повідомила вона, а ще 9 тис. дол. вимагається доставити.

Після комплексу оперативно-розшукових заходів ректора було затримано в його службовому кабінеті при отриманні хабара. Під час обшуку в його кабінеті знайдено і вилучено 20 тис. дол., з яких 10 тис. дол. - хабар. Походження решти грошей встановлюється. У кабінеті також знайдено наказ за підписом ректора про переведення заявниці в Іллічівський інститут Одеського національного університету ім. Мечникова на навчання.

За даним фактом прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (хабарництво). Ректор затриманий на троє діб, перевіряється його причетність до інших подібних справ, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ректора Іллічівського інституту заарештували за хабар ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі