середа, 20 лютого 2008 12:58

Ректор МГУ став почесним громадянином Москви

 Ректор МГУ ім. М.В. Ломоносова Віктор Садовничий отримав знак Почесного громадянина Москви. Про це у  середу пише "Російська Газета".

Нагорода була урочисто вручена у мерії. Тепер ім"я Віктора Садовничого буде внесено до Книги почесних громадян, яка зберігається у Московській міській думі, а портрет ректора займе місце серед портретів інших видатних москвичів.

"Те, що у важкі 90-і роки Росія не втратила своєї вищої освіти, - багато в чому його заслуга. Це він згуртував навколо себе лідерів утворення країни, і всі разом вони сказали "ні" невдалим реформам, які, як стало очевидно зараз, розвалили б російську наукову школу, перевівши її на комерційні рейки" - заявив на церемонії вручення нагороди мер Москви Юрій Лужков.

Віктор Садовничий очолює МГУ з 1992 року, а працює там з 1966. Крім того, він - глава Союзу російських ректорів. Садовничий є великим  фахівцем у галузі інформатики і прикладної математики, автором більше 300 наукових робіт, ряду монографій і підручників.  1989 року він став лауреатом Державної премії СРСР,  2002 - Держпремії РФ у галузі науки і техніки. Також Садовничий нагороджений орденом "За заслуги перед Вітчизною" III ступеня, орденом "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня, двома Орденами Трудового Червоного Прапора, ступенем Командора ордена Почесного Легіону (Франція), та іншими вітчизняними і зарубіжними нагородами, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ректор МГУ став почесним громадянином Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі