Ексклюзиви
понеділок, 17 листопада 2008 12:33

Рекордна кількість американців виїхала вчитися до Китаю

У 2007-2008 навчальному році рекордна кількість американських студентів виїхала вчитися за кордон. Особливо сильно збільшився обмін студентами з Китаєм, повідомляє TheNewYorkTimes з посиланням на щорічний звіт Інституту міжнародної освіти.

Кількість американців, які вчаться в Китаї, зросла на 25 відсотків, повідомляється в звіті "День відкритих дверей 2008" (OpenDoors 2008). Китай вийшов на п"яте місце в списку країн, куди громадяни США їдуть за вищою освітою, після традиційно популярних Великої Британії, Іспанії, Італії та Франції.

Кількість китайців, які приїхали на навчання в США, зросла на 20 відсотків, проте за абсолютними цифрами на першому місці за кількістю іноземних студентів в США залишається Індія. Кількість індійців в американських коледжах і університетах виросла на 13 відсотків.

Інтерес до Китаю серед американських студентів зріс після літніх Олімпійських ігор в Пекіні. За словами керівника програми з вивчення китайської мови, яка об"єднує 13 американських університетів, якщо раніше вони задовольняли 97 відсотків заявок на участь, то зараз вони беруть до себе тільки одного з трьох бажаючих студентів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Рекордна кількість американців виїхала вчитися до Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути