пʼятниця, 27 липня 2007 14:48

Рекламники наскаржилися на Черновецького і заступилися за Тимошенко

Асоціація зовнішньої реклами закликає Київську міську державну адміністрацію не перешкоджати розміщенню зовнішньої політичної реклами на рекламоносіях міста.

Про це йдеться в повідомленні асоціації.

"Асоціація звертається до керівників профільних органів Київської адміністрації з вимогою припинити тиск на операторів і ретельно проаналізувати норми законодавства, що стосуються реклами і політичної агітації. Інакше ми будемо змушені констатувати відродження в КМДА порочної практики цензури з політичних мотивів", - сказано в повідомленні.

Асоціація повідомила, що Головне управління з реклами КМДА зажадало від операторів ринку негайно зняти політичні сюжети з рекламоносіїв. В іншому випадку управління пригрозило демонтажем конструкцій.

Асоціація допускає, що дії чиновників КМДА викликані незнанням виборчого законодавства, а не спробою введення політичної цензури.

У зв"язку з цим асоціація проконсультувалася з Центральною виборчою комісією і юристами з приводу термінів розміщення політичної реклами перед позачерговими виборами Верховної Ради.

"...тільки з дня оголошення початку реєстрації кандидатів настає 20-денний мораторій на політичну агітацію (з 1 по 20 серпня)", - сказано в повідомленні.

Таким чином, на думку асоціації, на даний момент політичні партії і блоки можуть розміщати будь-як рекламу, а її сюжети варто розцінювати як комерційні.

Також асоціація вважає, що навіть при порушенні мораторію на розміщення політичної реклами демонтаж конструкцій є грубим порушенням прав підприємців.

Асоціація відзначає, що покарання за це порушення може бути у вигляді штрафів або судових позовів.

Раніше фракція Блоку Юлії Тимошенко в Київській міській раді обвинувачує мера Києва Леоніда Черновецького в перешкоджанні розміщенню реклами блоку в місті.

Раніше в Києві з"явилися сіті-лайти з зображенням Черновецкого і написом "Мер усіх киян", пишуть Українські новини.



Зараз ви читаєте новину «Рекламники наскаржилися на Черновецького і заступилися за Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі