понеділок, 19 травня 2008 09:57

Рейтинг найоплачуваніших професій в США

Лікарі міцно окупували список найбільш високооплачуваних професій в США, підрахував журнал Forbes в своєму щорічному рейтингу професій.

Найгарантованіший високий заробіток в США у анестезіологів, він складає близько 193 тисяч доларів на рік. До речі, лідируючу позицію в рейтингу зарплат лікарі цієї спеціалізації зберігають другий рік поспіль.

За анестезіологами з незначним відривом слідують хірурги (191,4 тисяч доларів) і ортодонтологи (185,3 тисяч доларів), далі йдуть фахівці, пов"язані зі стоматологією, дітородінням, інші представники медичної галузі.

Потіснити їх (на 10-ій позиції топ-листа) вдалося керівному менеджерові з середнім заробітком 151,4 тисяч доларів в рік, а 11-місце в списку найдорожчих фахівців зайняв пілот (148,8 тисяч доларів).

Потім в першу двадцятку знов прорвалися представники охорони здоров"я, за якими пішли інженери-менеджери в промисловості і адвокати. Замикає топ-лист 25 найбільш високооплачуваних професій фінансовий менеджер з річною заробітною платою в 106,2 тисяч доларів.

Менше всіх, якщо вірити аналітикам, цінують в США працю кухарів ресторанів фаст-фуд і офіціантів їдалень, річний дохід яких складає в середньому 16, 7 тисяч доларів. Близькість до каси також не гарантує хорошої зарплати - касири, продавці квитків, дрібний персонал гральних закладів стоять на тій же сходинці, що і покоївки. Як правило, в США ці непривабливі позиції займають трудові мігранти з Латинської Америки.

Потрапити в топ-список щасливчиків непросто - за даними Forbes, в США всього 31 тисяча анестезіологів, тих самих професіоналів з гарантованим доходом. В той же час армія найдешевшої робсили - кухаря і офіціанта, що суміщає дві професії в одній особі, - складає 2,6 мільйона чоловік.

Представники 25 найбільш оплачуваних професій - це 3 мільйони чоловік, тоді як список найдешевших професій охоплює 15,6 мільйона зайнятих. У списку не фігурують топ-менеджери відомих компаній, підрахунок доходів яких журнал веде окремо. Зокрема, гендиректор компанії Oracle Лоренс Еллісон за минулий рік заробив 192,92 мільйона доларів, переважно за рахунок зростання акцій, що належать йому, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг найоплачуваніших професій в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі