понеділок, 31 березня 2008 17:15

Рейдери захопили завод і поранили двох перехожих в центрі Києва (ФОТО)
8

Годину тому на вулиці Глибочицькій лунали десятки пострілів.

Очевидці кажуть, що стріляли з мисливської зброї та установки для салютів.

Невідомий вистрелив і потрапив кулею в живіт випадковому перехожому. Потерпілому на вигляд - 25 років. Кореспондент "ГПУ" був свідком, що поранений чоловік лежав непритомний на дорозі. Поранений був одягнений у світлий светр. Він був увесь закривавлений. Чоловік спершу дуже зблід, а за кілька хвилин колір обличчя позеленів. Люди підносили чоловіку нашатир, мацали пульс. Хвилин за 20 приїхала "швидка". Потерпілого забрали з місця трагедії за 5 хв.

Та ж "швидка" забрала до лікарні ще одного молодого чоловіка. Охоронці у сірих захисних куртках кинули й потрапили чоловіку в голову товстим шматком мармурової плитки.

Конфлікт стався біля прохідної на територію заводу "Електроприлад", що на вул. Глибочицькій, 17.

Територію заводу минулого четверга взяли під свій контроль півтора ста працівників запорізької приватної охоронної фірми. Охоронці пояснюють, що їх найняло комерційне підприємство "Експедиція-XXI". Воно заявляє, що є власником 65% акцій заводу "Електроприлад". Представники трудового колективу заводу заявляють, що "Експедиція-XXI" насправді володіє 33% акцій, і не більше. Комерсантів робітники називають рейдерами.

Близько сотні робітників приходять з 8.00 ранку до заводської прохідної. Вони хочуть виселити комерсантів із будівлі. З самого ранку працівники перемовлялись між собою і казали, що ближче до обіду "тут може бути гаряче".

- Група з п"яти чоловік підійшла ближче до будівлі заводу о 13.00. Ці бандити почали стріляти в нас із адміністративного корпусу. З даху полетіли шматки плит і каміння, - каже Володимир Лук"яненко, працівник "Електроприладу". - Ми знайшли дві гільзи - 12-го калібру. Здається, це патрони з мисливської зброї. Ми запакували гільзи в пакет.

П"ять машин із Шевченківського райвідділу міліції та ще одна "швидка" приїхали на Глибочицьку через 20 хв після того як "швидка" забрала двох поранених. Запорізькі охоронці спробували вивести з території заводу Михайла Єфіменка, призначеного "Експедицією-XXI" новим директором заводу. Робітники накинулись на нього, почали кричати, обзивати його бандитом і фашистом.

- Ти в кого стріляєш, падла?, - кричав йому натовп.

Єфіменко проходив до чорної автівки в оточенні трьох охоронців. Він ішов сходами, наступив на потовчене скло і бетонний уламок. Підсковзнувся і впав обличчям на асфальт. У нього текла кров із носа. Невизнаного колективом директора заводу забрала "швидка".

Начальник Шевченківського райвідділу міліції Петро Мірошниченко прибув на місце, коли стрілянини вже не було.

- Вони правильно робили, що стріляли. Вони захищались і відстрелювались від вас, - заявив Мірошниченко робітникам. Потім міліціонер заявив, що стріляли напевне гумовими кулями та установками для фейерверків.

Один із підлеглих Мірошниченка приніс і продемонстрував людям відстріляну установку ніби для запуску феєрверків. Станом на 16.30 натовп робітників почав розходитись від прохідної заводу.

Фото Андрія ЄЛОВІКОВА

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Рейдери захопили завод і поранили двох перехожих в центрі Києва (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі