середа, 24 жовтня 2012 14:03

"Регіоналу" заборонили отруювати річку на Черкащині

"Регіоналу" заборонили отруювати річку на Черкащині
Фото: vgazeti.net

Прокуратура Черкаської області відреагувала на забруднення річки Тальянки в місті Тальне  стічними водами місцевого цукрозаводу. Було встановлено, що 3 жовтня у пробах води, взятих із річки Тальянки місцевою санітарною станцією було виявлено значне перевищення аміаку та повну відсутність кисню. Покарані посадові особи санстанції, які не вжили заходів по визначенню джерела забруднення. На вимогу прокуратури санітарних лікарів уперше за два роки впустили на територію цукрового заводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині прокуратура перевірить завод "регіонала"

В результаті повторного обстеження встановлено, що відтепер цукрозавод скидає стічні води у спеціальні відстійники. Річка Тальянка більше не забруднюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині масово дохне риба. Місцеві грішать на цукровий завод "регіонала"

Раніше 189 жителів Тального і району написали відкритого листа президенту України, в якому просили вжити заходів до власника заводу депутата-регіонала Геннадія Бобова. Мовляв, він "користуючись  повною  безкарністю з  боку  правоохоронних  органів  і  контролюючих  державних  структур  цілодобово,  а  в нічний  час  в  особливо  великих  об'ємах,  здійснював  скиди  сильно отруйної,   смердючої  рідини  в  річку  Тальянку".

 

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналу" заборонили отруювати річку на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі