пʼятниця, 17 січня 2020 20:23

Реформи в Україні просто зводяться до зміни назв - Сініцин

Реформи в Україні просто зводяться до зміни назв - Сініцин
Роман Сініцин: Єдиний невеликий плюс реформи поліції - патрульні. Це досі один із найменш корумпованих підрозділів. Але зараз звідти масово звільняються. Фото: Тарас Подолян

Напередодні річниці смерті Катерини Гандзюк 4 листопада Служба безпеки України обіцяла, що будуть результати. Але їх немає.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить волонтер Роман Сініцин.

"Ігора Павловського (був помічником народних депутатів Миколи Паламарчука та "регіонала" Юрія Самойленка. Активісти вважають його посередником між організатором та виконавцями вбивства Катерини Гандзюк. - Gazeta.ua), намагаються вивезти з-під удару. Колишньому голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру зменшили заставу (прокуратура пред'явила йому підозру в організації вбивства. Катерина Гандзюк звинувачувала обласну владу в причетності до вирубки лісів, називала його "організатором Антимайдану" та "ставлеником криміналу". Мангера відпустили під заставу у 2,5 млн грн. - Gazeta.ua).
Коли генпрокурор змінився, у нас був стриманий оптимізм. Пройшло два місяці, а динаміки немає, - розповідає Роман Сініцин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобі Авакова у фракції "Слуга народу" нараховує щонайменше 70 осіб

Зараз говорять про реформу Генпрокуратури, але вона була і за Луценка, нагадує він.

"Лишили майже 80 відсотків старих кадрів. Треба довго готувати їм заміну. Маємо навчати нових слідчих та прокурорів. Це не робиться за півроку.
У нас все зводиться до перевішування табличок. Була міліція стала поліція. Була Генпрокуратура, тепер Офіс прокурора. Але кадри, процедури, регламенти лишись незмінні. Єдиний невеликий плюс реформи поліції - патрульні. Це досі один із найменш корумпованих підрозділів. Але зараз звідти масово звільняються", - додає волонтер.

Повне інтерв'ю з Романом Сініциним читайте у журналу "Країна" від 16 січня.

Зараз ви читаєте новину «Реформи в Україні просто зводяться до зміни назв - Сініцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі