четвер, 28 серпня 2008 10:03

Рефат Чубаров: "При територіальному конфлікті Крим підтримає Росію"

Через односторонє визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії виникає небезпека і для територіальної цілісності України, зокрема щодо Криму. Таку думку висловив перший заступник голови кримськотатарського Меджлісу Рефат Чубаров.

Насамперед, вважає Рефат Чубаров, Україна повинна зробити все можливе для вступу в ЄС і НАТО. У внутрішній політиці щодо Криму українська влада повинна чітко сформулювати своє відношення до вирішення кримських проблем, зокрема, до економічного, культурного, соціального розвитку автономії, включаючи проблеми всіх її найбільших співтовариств: російського, українського і кримськотатарського.

На його думку, зараз головне - змінити відношення кримчан до територіальної цілісності України. "Виникає парадокс - більш ніж 60 відсотків людей, що живуть в Криму, в тих або інших формах підтримали дії Росії. Тобто якщо, не дай Бог, виникатимуть якісь проблеми по відношенню до Криму з боку Росії, вони можуть підтримати не свою країну, а власне агресора", - сказав Чубаров. Тим часом Російська община Криму заявила про підтримку незалежності Абхазії і Південної Осетії і виразила надію, що Росія підсилюватиме підтримку співвітчизників за кордоном, повідомляє Главред.

Зараз ви читаєте новину «Рефат Чубаров: "При територіальному конфлікті Крим підтримає Росію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі