неділя, 19 жовтня 2008 11:43

Речі останньої пасажирки, що вижила на "Титаніку", продані на аукціоні

Речі, що належали останній пасажирці, що вижила при краху "Титаніка", продані з аукціону, повідомляє ВПС News. Міллвіні Дін (Millvina Dean) було 9 місяців, коли вона, її брат і мати були врятовані з тонучого судна. Батько Дін, що також плив на "Титаніку", загинув.

96-річна Дін виставила на торги валізу з одягом, видану їй в Нью-Йорку, куди привезли тих, що врятувалися, повідомлення про компенсацію тим, що пережитли корабельну аварію, прислане її матері, і декілька рідких зображень "Титаніка".

На аукціоні, що відбувся 18 жовтня в британському графстві Уїлтшир, речі Міллвіни Дін були продані за 30 тисяч фунтів стерлінгів (близько 52,1 тисяч доларів США). Оголошуючи про намір продати раритети, Дін повідомила, що витратить виручені на аукціоні гроші на оплату свого перебування в приватному будинку престарілих. Пасажирка "Титаніка", остання серед тих, хто залишився в живих, розраховувала виручити на аукціоні набагато скромнішу суму - близько 3 тисяч фунтів.

У числі інших лотів, проданих на аукціоні речей з "Титаніка", виявився рятувальний жилет, що пішов з молотка за 47 тисяч фунтів, годинник одного з членів екіпажа, куплені за 92 тисячі фунтів, і ключ з судна, за який було заплачено 90 тисяч фунтів.
Зараз ви читаєте новину «Речі останньої пасажирки, що вижила на "Титаніку", продані на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі