неділя, 07 грудня 2008 18:44

Реальний курс гривні ревальвував на 0,74%

Реальний ефективний обмінний курс (РЕОК) гривні в січні-жовтні 2008 року ревальвував на 0,74%, повідомило Міністерство економіки України.

"У жовтні РЕОК девальвував на 13,96% (з початку року ревальвував на 0,74%), не дивлячись на вищий рівень інфляції в Україні (1,7%), ніж у Росії (0,9%) при нульової інфляції в єврозоні і дефляції в США (1%) ", - зазначається в повідомленні Мінекономіки.

За оцінкою Мінекономіки, істотна девальвація гривні в жовтні дала вітчизняним виробникам можливість трохи компенсувати втрати від значного зниження цін на зовнішніх ринках на основні товари українського експорту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

РЕОК є одним з індикаторів цінової конкурентоспроможності країни в міжнародній торгівлі і розраховується з урахуванням змін інфляції і валютних курсів валют країн - основних торгових партнерів, в даному випадку на базі російського рубля, євро та долара США.

За даними Мінекономіки, РЕОК гривні за 2007 рік ревальвував на 8,2%.
Зараз ви читаєте новину «Реальний курс гривні ревальвував на 0,74% ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі