вівторок, 22 квітня 2008 08:19

РБ ООН проведе засідання через збитий грузинський беспілотник

Рада безпеки ООН в середу збереться на засідання, присвячене конфлікту між Росією і Грузією з приводу знищення безпілотного літака-розвідника в небі над Абхазією 20 квітня, передає агентство France Presse.

15 членів РБ і представники Грузії, зокрема глава МЗС республіки Давид Бакрадзе, зустрінуться в середу. На проведенні наради наполягала грузинська сторона, яка стверджує, що дрон був збитий російським винищувачем, і звинувачує Росію в "бомбардуванні" грузинської території.

"Ми зустрічаємося, так", - підтвердив інформацію постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін, відзначивши, що "нам є що сказати".

Чуркін також розповів, що засідання пройде в закритому режимі в другій половині дня 23 квітня по існуючому пункту порядку денного, який носить назву "Ситуація в Грузії".

Тим часом адміністрація США висловила "крайню стурбованість" подією і запитала по дипломатичних каналах інформацію про нього в уряду Росії. У Білому домі не хотіли б бачити повторення "провокаційних інцидентів" і мають намір розібратися в події, повідомляє AFP.

Нагадаємо, 20 квітня на висоті близько 6000 метрів над населеним пунктом Гагіда в Абхазії був збитий грузинський літак-розвідник. ВПС невизнаної республіки оголосили, що дрон був знищений абхазьким реактивним літаком Л-39, проте у ВВС Грузії стверджують, що до цього причетний російський винищувач. Тим часом в понеділок послові Росії в Грузії вручили ноту протесту у зв"язку з інцидентом, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «РБ ООН проведе засідання через збитий грузинський беспілотник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі