четвер, 04 грудня 2008 08:53

Растаман відсудив право не голитися на роботі

Прихильник растафаріанської релігії виграв судову справу проти свого колишнього працедавця, пише TheBostonGlobe. Автомайстерня JiffyLube, де растаман Бобі Т. Браун працював механіком, наполягала на тому, щоб він поголився і обстриг своє волосся, що растафаріанство строго забороняє.

Компанія, що спеціалізується на зміні масла в двигунах автомобілів, не допускала Брауна до роботи з клієнтами через його зовнішній вигляд. Йому було дозволено працювати лише в підсобці магазина.

Браун вже намагався судитися в 2006 році, стверджуючи, що він став жертвою релігійної дискримінації. Проте тоді суд нижчої інстанції визнав, що компанія має право регламентувати зовнішній вигляд своїх співробітників, які працюють з клієнтами.

Проте у вівторок, 2 грудня, Вищий апеляційний суд штату Массачусетс з цим рішенням не погодився. Він вказав на закон, згідно з яким компанії повинні надавати можливість своїм співробітникам дотримувати релігійні ритуали. Тепер Браун може подати новий позов проти JiffyLube.

Зараз ви читаєте новину «Растаман відсудив право не голитися на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі