пʼятниця, 19 жовтня 2007 13:54

Раритетні кадри "божественного" стриптизу Бріджит Бардо (ФОТО)
7

Раритетні кадри сцен із зйомок фільму "Послушниці", що не потрапили в стрічку 1970 року з міркувань цензури, нарешті представлені громадськості.

Актриса відкрилася світу у фільмі режисера Роже Вадима "І Бог сотворив жінку", який вийшов на екрани в 1956 році.

Задовго до фільму, Вадим, який був чоловіком Бріджит, зайнявся створенням образу французької Венери післявоєнних років. Чоловік вирішив, що Бріджит більше не носитиме дамські туалети і манірні зачіски. Майбутня зірка екрану одягалася в джинси, зібрала волосся в довгий хвіст і озброїлася філософією цинізму.

Відверті наряди Бардо шокували публіку, особливо в порівняно консервативній Америці. Але через декілька років цей образ став сексуальним символом. З тих пір історики вважають еротичні сцени з її участю передвісниками сексуальної революції 1960-х.

Фільм "Послушниці" вийшов на екран в 1970-му році, коли Бріджит Бардо було 36 років - тоді зірка знаходилася на піку своєї творчої форми і сексуальної привабливості.

Сцена купання черниці Агнес, яку грає Бардо, в тому, що вийшов тоді варіанті стрічки, не містила оголених кадрів. Вирішено було попрацювати ножицями при монтажі, щоб не накликати на голову гнів охоронців моралі на грішній землі. Втім, і в тому варіанті історія про черницю, вступаючу на лібертаріанськую стезю гріха, дорогу, яку прийнято  вважати найдавнішою професією, викликала великий переполох, не дивлячись на очевидну комедійну спрямованість картини.

Проте пройшли роки, і, як і всі таємні, первинні наміри режисера стали надбанням громадськості, повідомляє ТОПНьюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «Раритетні кадри "божественного" стриптизу Бріджит Бардо (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі