пʼятниця, 27 червня 2008 09:24

Ракета "Протон-К" вивела на орбіту військовий супутник

Ракету "Протон-К" з космічним апаратом військового призначення запущено з космодрому Байконур. "Бойові розрахунки Космічних військ забезпечують контроль проведення запуску засобами наземного автоматизованого комплексу управління", - повідомив на космодромі начальник служби інформації та громадських зв"язків Космічних військ Олексій Золотухін.

Він зазначив, що запуск здійснено за допомогою ракети-носія важкого класу "Протон-К" виробництва ГКНПЦ імені Хруничева. "Розрахунковий час відділення космічного апарату - 10:37", - повідомив Золотухін.

За запуском військового супутника на Байконурі спостерігали міністр оборони РФ Анатолій Сердюков, командувач Космічними військами генерал- полковник Володимир Поповкін, інші воєначальники.

У свою чергу прес-секретар Роскосмосу Олександр Воробйов повідомив, що космічний апарат виготовлено за замовленням Міноборони РФ в НВО ім. Лавочкіна.

"Запуск здійснено стартовими розрахунками Роскосмоса. У його підготовці брали участь також фахівці космічного центру ім. Хруничева і корпорацій "Енергія", повідомив Воробйов. Він сказав, що під час запуску був присутній глава Роскосмосу Анатолій Пермінов, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ракета "Протон-К" вивела на орбіту військовий супутник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі