пʼятниця, 19 вересня 2008 07:42

Райс: США не дозволять Росії перешкодити вступу Грузії та України в НАТО

Райс: США не дозволять Росії перешкодити вступу Грузії та України в НАТО
Держсекретар США Кондоліза Райс в четвер заявила, що політика російської влади веде Росію дорогою до міжнародної ізоляції та знецінює її позицію на світовій арені, повідомляє CNN.

Виступаючи з промовою про взаємини Москви та Вашингтона, держсекретар США заявила, що поведінка Росії створює образ "авторитарної країни у внутрішній політиці та агресивної - в зовнішній". Це, за її словами, не дасть жодного результату, і країни Заходу не дозволять Росії нав"язувати їм свою позицію, у тому числі і в тому, що стосується розширення НАТО і можливого вступу до альянсу Грузії та України.

Оцінюючи дії Росії на Кавказі, Райс знову звинуватила Росію в розв"язуванні конфлікту з Грузією, проте визнала, що на Грузії лежить відповідальність за початок бойових дій. Визнання Росією Абхазії та Південної Осетії Райс назвала спробою "розчленувати" єдину і незалежну державу Грузії.

Райс також звинуватила Росію у використанні природних ресурсів як політичної зброї. "Якщо Росія хоче стати чимось більшим, аніж постачальником енергоресурсів, її керівництву необхідно визнати неприємну істину: для успішного розвитку Росії необхідна світова спільнота, і з цим нічого не поробиш", - цитує слова Райс телеканал.

Не дивлячись на різку критику на адресу Росії, Райс заявила, що США продовжать співпрацю з Росією в таких сферах, як університетська освіта та боротьба з СНІДом. "Ми продовжимо надавати підтримку тим росіянам, які хочуть вільного майбутнього для своєї великої країни", - заявила вона, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Райс: США не дозволять Росії перешкодити вступу Грузії та України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі