пʼятниця, 01 березня 2019 22:49

Район повністю позбувся приходів РПЦ

Район повністю позбувся приходів РПЦ
На Стрийщині всі православні церкви перейшли до ПЦУ. Фото: stryi-rda.gov.ua

У Стрийському районі Львівської області всі православні приходи перейшли до Православної церкви України.

27 лютого на парафіяльних зборах церкви Покрови Божої Матері у Бані Лисовецькій більшістю голосів прийнято рішення про перехід релігійної громади з підпорядкування РПЦ до ПЦУ. Один голос був проти, повідомляє Стрийська РДА.

"Баня Лисовицька є малою Батьківщиною Героїв АТО Тараса Бруса та Романа Магаса, які віддали своє молоде життя за Україну. Рішення громади про приєднання до єдиної, помісної, визнаної Константинополем та вистраждалої багатьма поколіннями українців Православної Церкви є свідченням того, що Баня Лисовицька завжди була і залишається патріотичним українським селом", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які рішення ухвалили на першому синоді ПЦУ

На Стрийщині РПЦ остаточно перестала існувати. Громади у селах Піщани, Верчани та Баня Лисовицька прийняли рішення про перехід до Української Православної Церкви.

Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній після богослужіння у Чернівцях заявив, що розпоряджатися церковним майном має право громада, а не священнослужителі храму.

Зараз ви читаєте новину «Район повністю позбувся приходів РПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі