середа, 30 травня 2007 10:47

Радянського розвідника, вбитого українським націоналістами, перевезуть зі Львова до Росії (ФОТО)

 
Депутати думи Свердловської області Росії вирішили розглянути можливість перепоховання свого земляка, радянського розвідника Миколи Кузнєцова, який похований на Пагорбі Слави у Львові.

Делегація росіян прибула в західну столицю України після того, як львівська влада погодилися з ініціативою всеукраїнського об"єднання Воля знести пам"ятники радянського часу.

На початку 90- их років пам"ятник Кузнєцову був демонтований у Львові і перевезений на батьківщину розвідника, у Свердловську область. Раніше МЗС Росії не підтримало ініціативу свердловської влади. Микола Кузнєцов загинув в 1944 році від рук українських націоналістів.

10 травня на сесії Львівської міськради 50 депутатів підтримали заяву фракції Всеукраїнського об"єднання Воля про створення депутатської комісії, яка б визначила, які символи "імперсько-більшовицького панування" можуть бути демонтовані в місті. Усього в міськраді 90 депутатів. Під час голосування були присутні 57 депутатів.

Згодом сесія Тернопільської міськради підтримала заяву фракції Всеукраїнського об"єднання Воля щодо демонтажу символів імперсько-більшовицького панування і створила комісію з проведення інвентаризації пам"ятників і пам"ятних знаків у Тернополі.


За матеріалами 15 минут

Зараз ви читаєте новину «Радянського розвідника, вбитого українським націоналістами, перевезуть зі Львова до Росії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі