понеділок, 12 листопада 2007 10:13

Радикальна опозиція Грузії не висуне Патаркацишвілі своїм кандидатом

Національна рада (НР) опозиційних партій, що об"єднує 10 організацій і вважається радикальною опозицією, "не має наміру висувати Бадрі Патаркацишвілі своїм єдиним кандидатом на пост президента Грузії". Про це повідомив журналістам у понеділок депутат парламенту, член керівництва НР Давид Зурабішвілі. Нагадаємо, 10 листопада олігарх офіційно заявив про намір балотуватися, не зважаючи на кримінальне переслідування з боку Генпрокуратури країни. За словами Зурабішвілі, "у НР обов"язково буде свій єдиний кандидат, і, звісно, це буде не Патаркацишвілі, який не є членом цього об"єднання". Ця заява Зурабішвілі прозвучала в зв"язку із твердженнями деяких ЗМІ, що НР, можливо, висуне Патаркацишвілі своїм єдиним кандидатом на пост президента. За даними представників НР, лідери партій і організацій, що входять до НР, продовжують консультації для визначення єдиного кандидата.

Разом із НР своїх кандидатів висуває і помірна опозиція. Кілька днів тому лідер найбільшої помірно-опозиційної партії "Нові праві", що має фракцію в парламенті, депутат Давид Гамкрелідзе і колишній соратник Саакашвілі економіст Гія Маїсашвілі, що очолює партію "Шлях майбутнього", висловили намір балотуватися на пост президента на виборах 5 січня.

52-річний бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі, що перебуває з 3 листопада за межами Грузії, напередодні підтвердив своє рішення балотуватися в президенти. В обнародуваному 11 листопада в Тбілісі прес-службою бізнесмена повідомленні наголошується, що "в тому разі, коли опозиція зможе домовитися про висунення єдиного кандидата на пост президента, тоді Патаркацишвілі буде готовий зняти свою кандидатуру". NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Радикальна опозиція Грузії не висуне Патаркацишвілі своїм кандидатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі