субота, 10 жовтня 2015 22:29

Раді пропонують амністувати бійців АТО, які вчинили нетяжкі злочини

Раді пропонують амністувати бійців АТО, які вчинили нетяжкі злочини
Фото: ukranews.com

Глава фракції "Народний фронт" і голова парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський разом з нардепами Тетяною Чорновіл та Іваном Винником розробили законопроект про амністію бійців АТО, які вчинили нетяжкі злочини.

Про це Пашинський написав на своїй сторінці в Facebook.

"Десятки тисяч демобілізованих повернулися додому. Люди, які заради нас з вами, ризикували життям, захищаючи державу. На жаль, вдома вони стикаються з дуже багатьма проблемами, пов'язаними із соціальною та психологічною адаптацією. Фактично, початок відбуватися те, що в США називається "в'єтнамський синдром", а в Радянському Союзі - "афганський синдром". Ми всі, і держава, і волонтерські організації, і просто небайдужі люди, повинні допомогти нашим воїнам можна безболізніше адаптуватися до мирного життя. На жаль, вже є численні факти правопорушень з боку ветеранів АТО", - написав нардеп.

За словами Пашинського, ідея амністії народилася на одній з останніх зустрічей з ветеранами й діючими бійцями АТО.

Розроблений депутатами Ради законопроект №3249 "Про амністію захисників Вітчизни" передбачає амністію за нетяжкі і середньої тяжкості злочини.

"Зараз - час для непростого рішення, коли правоохоронна система повинна свідомо і професійно підійти до кожного окремого випадку ветерана АТО. Тільки так ми зможемо гарантувати справедливість. Цей закон, я сподіваюся, стане першим і не останнім кроком у вирішенні проблем наших ветеранів", - зазначив Пашинський.

Нагадаємо, у серпні Служба безпеки України почала масштабну програму зі звільнення від кримінальної відповідальності бойовиків самопроголошених "Донецької і Луганської народних республік", що виявили бажання співпрацювати зі слідством.

Зараз ви читаєте новину «Раді пропонують амністувати бійців АТО, які вчинили нетяжкі злочини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі