четвер, 14 травня 2015 19:28

Рада змінила умови соцзахисту мобілізованих

Рада змінила умови соцзахисту мобілізованих
Фото: УНІАН

Верховна Рада України з другої спроби прийняла в першому читанні і в цілому законопроект № 2079 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Закон збільшує з 12 до 18 місяців тривалість надання гарантій щодо збереження місця роботи, посади, а також удосконалює врегулювання порядку надання компенсації з бюджету середнього заробітку на підприємстві, в установі, організації для працівників, призваних на строкову військову службу.

Раніше існувала колізія, що робоче місце за військовим зберігалося не довше ніж до дня, в який йому було оголошено про демобілізацію, тоді як про оголошення рішення до фактичної демобілізації може пройти час.

У разі продовження працівником, після демобілізації, військової служби за контрактом, за ним зберігається робоче місце, посаду та буде компенсуватися з бюджету середній заробіток на підприємстві, в якому він працював. Тривалість такої компенсації не може перевищувати терміну укладеного контракту.

Закон також надає відстрочку від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності педагогічним працівникам з повною вищою освітою, основним місцем роботи яких є загальноосвітні навчальні заклади, за умови повного навантаження на займаній посаді-на весь період їх роботи за спеціальністю.

Зараз ви читаєте новину «Рада змінила умови соцзахисту мобілізованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі