субота, 09 грудня 2023 12:24

Рада змінила порядок виплат у разі загибелі військових

Рада змінила порядок виплат у разі загибелі військових
У Верховній Раді прийняли новий закон про виплати у разі загибелі військових. Фото: report.if.ua

Верховна Рада 9 грудня ухвалила в цілому законопроєкт про виплату грошової допомоги в разі загибелі військового.

Ним передбачено надати право військовим і працівникам критичної інфраструктури визначати частки отримувачів одноразової грошової допомоги за заповітом та передбачити її виплату усім членам родини загиблих бійців. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив важливу заяву про житло для військових

Тепер право на допомогу матимуть діти загиблого або померлого військового, у тому числі усиновлені, зачаті за життя загиблого (померлого) та народжені після його смерті. А також діти, щодо яких загиблого військового було позбавлено батьківських прав.

"Також на виплати мають право: батьки (усиновлювачі), онуки, жінка або чоловік, з яким загиблий (померлий) проживали разом, але не перебували у шлюбі, якщо спільне проживання встановлено рішенням суду, яке набрало законної сили, утриманці загиблого (померлого)", - зазначив Гончаренко.

Електронна черга для проходження військово-лікарської комісії вже доступна в усіх військових поліклініках, де огляд можна пройти без госпіталізації.

Про це повідомило Міністерство оборони. Послугу електронної черги впровадили навесні.

Зараз ви читаєте новину «Рада змінила порядок виплат у разі загибелі військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі