вівторок, 17 квітня 2007 10:22

Рада Федерації може дозволити евтаназію в Росії

Законопроект, якийдозволить евтаназію в Росії, готує Рада Федерації, пише у вівторок газета "Комерсант".

Як розповіла ініціатор створення такого законопроекту, голова комітету з соціальної політики РФ Валентина Петренко, евтаназію в Росії необхідно дозволити "для особливих випадків".

За словами Петренко, про евтаназію повинен говорити сам хворий. Передбачається, що спочатку він повинен заявити про своє бажання піти з життя в усній формі лікареві, а потім написати на його ім"я заяву й завірити її в нотаріуса.

Нотаріально завірене прохання про евтаназію повинен розглянути медичний консиліум, який підтверджує діагноз.

Потім прохання про евтаназію розглядає спеціально створена рада при органі виконавчої влади. За словами Петренко, членами такої ради повинні бути медики, представники прокуратури, адвокати, представники громадських організацій.

Протягом двох місяців, розповіла голова комітету з соціальної політики РФ Росії, рада повинна буде вивчити історію хвороби заявника й перевірити, чи не ухвалено рішення про добровільний відхід із життя під чиїмось впливом.

Нині право безнадійне хворих на добровільний відхід із життя юридично закріплено в Голландії, Бельгії та Швейцарії. В американському штаті Орегон невиліковно хворим дозволена медична допомога в здійсненні самогубства, а в Каліфорнії такі люди можуть відмовитися від медичного втручання й попросити відключення реанімаційної апаратури, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Рада Федерації може дозволити евтаназію в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі