понеділок, 14 квітня 2014 15:03

Рада ЄС скасувала мита на експорт для українських товарів

Рада ЄС скасувала мита на експорт для українських товарів
5.ua

Сьогодні рада європейського союзу з питань закордонних справ на своєму засіданні схвалила одностороннє скасування митних зборів на експорт українських товарів до країн ЄС.

Як повідомив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт у своєму Twitter, зустріч ЄС почалася з офіційного рішення щодо одностороннього скасування мит для України. Безпосередній поштовх в 500 млн євро для українського бізнесу.

Раніше в МЗС України заявлялось, що згідно з процедурою, пакет автономних торгових преференцій ЄС для України набуде чинності після його схвалення Радою міністрів ЄС.

Європейський парламент 3 квітня 2014 на своєму засіданні вже підтримав одностороннє скасування митних зборів на експорт українських товарів до країн Європейського Союзу.

Водночас, представники Європейської комісії в кінці березня заявили, що товарам кримського визначення походження не буде надано режим автономних торгових преференцій ( АТП) Європейського Союзу.

Нагадаємо, 11 березня 2014 Єврокомісія прийняла рішення тимчасово знизити мита для українських товарів, що ввозяться до країн Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Рада ЄС скасувала мита на експорт для українських товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі