середа, 16 липня 2008 16:43

Рада безпеки ООН збереться на спецзасідання на прохання Грузії 21 липня

Рада безпеки ООН ухвалила рішення провести 21 липня спеціальне засідання на прохання Грузії, стурбованої польотами російських літаків над територією грузино-осетинского конфлікту. Даний інцидент, що стався восьмого липня, в Тбілісі назвали актом військової агресії і попросили Раду безпеки провести спецзасідання з цього питання.

За повідомленням МЗС Грузії, засідання буде проведено в закритому режимі, з доповіддю виступить постійний представник Грузії при ООН Іраклій Аласанія.

"Оперативне скликання спеціального засідання Ради Безпеки ООН очевидно вказує на крайню стурбованість міжнародного співтовариства у зв"язку зі здійсненими російською стороною безвідповідальними, провокаційними та неприйнятними діями", - йдеться в заяві МЗС Грузії.

Останнім часом різко загострилася ситуація навколо невизнаних Абхазії та Південної Осетії - сталася серія вибухів і перестрілок. Восьмого липня літаки ВПС РФ облетіли зону грузино-осетинского конфлікту. Російська влада заявляє, що це було зроблено для уточнення ситуації в зоні конфлікту, де була вірогідність вторгнення грузинських формувань. Цхінвалі заявляє, що Росія своїми діями запобігла війні Грузії з Південною Осетією, мир в якій "висів на волоску", повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Рада безпеки ООН збереться на спецзасідання на прохання Грузії 21 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі