середа, 16 січня 2008 09:31

Рада Безпеки ООН обговорить ситуацію в Косово

Рада Безпеки ООН обговорить ситуацію в Косово
Рада Безпеки ООН в середу обговорить ситуацію в Косово в світлі представленої доповіді місії ООН в краю, що вимагає незалежності від Сербії.

У відкритих для ЗМІ офіційних дебатах виступить президент Сербії Борис Тадіч, а потім обговорення продовжиться за закритими дверима Ради Безпеки, де нададуть слово і представникові Косово.

У поширеній доповіді генсека ООН Пан Гі Муна пропозицій про переговори немає, але йдеться про небезпечне затягування визначення статусу краю.

У грудні Рада Безпеки обговорила доповідь трійки посередників, не ухваливши жодного рішення. Представники США та Європейського Союзу заявили, що переговори вичерпали себе і статус Косово буде визначений в рамках ЄС і НАТО. Росія наполягає на тому, що легітимне рішення може бути ухвалене в рамках ООН за згодою обох сторін.

З 1999 року Косово, де більшість складає албанське населення, знаходиться під управлінням ООН після кривавого етнічного конфлікту. Пріштіна вимагає визнання державної незалежності, Бєлград готовий надати широку автономію без переділу державних кордонів, повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Рада Безпеки ООН обговорить ситуацію в Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі