неділя, 09 вересня 2007 10:11

"Золотого лева" за кращий фільм удостоєний китайський режисер

Володарем венеціанського "Золотого лева" за кращий фільм став китайський режисер Енг Лі з картиною "Порочний зв"язок" ("Lust, Сaution"). Про це в суботу на урочистій церемонії закриття кінофестивалю оголосив голова жюрі Чжан Імоу. Минулого року чи Енг також став переможцем найпрестижнішої номінації Венеціанського кінофестивалю з фільмом "Горбата гора".

"Срібного лева" за кращу режисуру отримав Брайан Де Пальма за фільм "Виправлено цензурою" ("Redacted"). Спеціальній премії жюрі удостоївся француз туніського походження Абделлатіф Кешиш за "Крупу і барабульку" ("La graine et le mullet").

Спеціальний "Золотий лев" за фільм в цілому дістався Нікіті Міхалкову, з формулюванням "за здатність з великим гуманізмом і розумінням досліджувати буття у всій його складності". "Хочу подякувати журі, що складається з прекрасних режисерів. Дуже важко отримати їхнє визнання, - сказав, отримуючи премію, Міхалков. - Італія до мене прихильна, і я нескінченно їй за це вдячний".

Друга спеціальна премія жюрі дісталася Тодду Хейнсу за фільм про Боба Ділана "Мене там немає" ("I"m Not There").

Кубок Волпі за кращу чоловічу роль вручений Бреду Пітту за фільм "Як боязкий Роберт Форд убив Джесі Джеймса" Ендрю Домініка, а за кубок Вольпі за кращу жіночу роль - Кейт Бланшетт за "Мене там немає" ("I"m Not There") Тодда Хейнса. Обидва прославлені актори на церемонії вручення премій не змогли бути присутні.

Приз за кращу операторську роботу вручений Родріго Прієто, що попрацював за фільм Енга Лі "Порочний зв"язок". Кращим сценарієм був оголошений сценарій фільму "Це вільний мир" ("It"s а Free World") Кена Лоуча, приз отримав автор сценарію Пол Лаверті. Спеціальної згадки жюрі короткометражних фільмів удостоївся московський режисер Леонід Рибаков за картину "Люди з каменя".

Також почесного "Золотого лева" на честь 75-річного ювілею старого в світі Венеціанського кінофестивалю отримав знаменитий італійський режисер Бернардо Бертолуччі. Спочатку йому повинен був дістатися "Золотий лев" за внесок в кінематограф, проте Бертолуччі відмовився, оскільки цей приз зазвичай присуджується режисерам, що завершили свою кар"єру, - Бертолуччі ж зараз приступив до зйомок нового фільму. В результаті "Золотий лев" за внесок в кінематограф дістався парадоксальним чином 49-річному Тіму Бартону, який також продовжує знімати.

Церемонію закриття 64-го Венеціанського кінофестивалю провели італійська актриса Стефанія Сандреллі, а також директор фестивалю Марко Мюллер і президент жюрі основного конкурсу Чжан Імоу, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Золотого лева" за кращий фільм удостоєний китайський режисер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі