понеділок, 03 грудня 2007 10:28

"Живий Журнал" продали російській компанії

Інформація, яка з"явилася в понеділок у деяких ЗМІ  про те, що компанія Six Apart повністю продала сервіс LiveJournal, отримала підтвердження. "Живий Журнал" придбаний російською компанією "Суп". Факт продажу підтверджується і в прес-релізі, опублікованому Six Apart.

Сума операції поки не розголошується. Угода про зміну власника стала наслідком співпраці з "Супом" в рамках отриманого в 2006 році ліцензійного дозволу на адміністрування кирилічного сегменту ЖЖ.

В рамках операції було створено компанію LiveJournal Inc, зареєстровану в США. Її співробітниками стануть фахівці Six Apart, що відповідають за ЖЖ. Нова компанія буде розташована в Сан-Франциско, а її діяльність регулюватиметься американськими законами. Крім того, створена спеціальна дорадча рада, до якої увійшов засновник сервісу Бред Фітцпатрік.

LiveJournal, Inc. опублікувала "стоденний план" розвитку ЖЖ, повідомивши, що нова команда сфокусується на поліпшенні сервісу. Зокрема буде покращений призначений для користувача інтерфейс "Живого Журналу", полегшений процес реєстрації, розширені і оптимізовані такі функції, як розстановка "міток" (tags) і внутрішня служба повідомлень LiveJournal, передає "Лента".

Коментуючи операцію, генеральний директор "Супу" Ендрю Полсон висловив думку про те, що швидкий розвиток ЖЖ можливий і за межами США. У свою чергу керівник Six Apart Кріс Олден повідомив, що компанія зосередиться на амбітних планах розвитку інших проектів, в числі яких TypePad і Movable Type, повідомляє "Деловая Неделя".

 

Зараз ви читаєте новину «"Живий Журнал" продали російській компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі