Ексклюзиви
середа, 09 липня 2008 08:14

"Завдання ПРО в Чехії - ослаблення російського потенціалу стримування"

МЗС Росії прокоментувало ситуацію з розміщенням систем ПРО США в Чехії.

"Не викликає ніякого сумніву, що підтягування елементів стратегічного арсеналу США до російської території може бути використане для послаблення нашого потенціалу стримування. Зрозуміло, що російська сторона в такій ситуації прийматиме адекватні заходи для компенсації створюваного потенціалу загроз своїй національній безпеці", - йдеться в заяві МЗС Росії.

"Саме підписання угоди заздалегідь анонсувалося і несподіванкою для нас не є. Нинішня адміністрація США під приводом уявної іранської ракетної загрози наполегливо веде лінію на розгортання в Європі третього позиційного району (ТПР) своєї глобальної ПРО", - говориться в заяві.

"Якщо домовленості з США, що підлягають ратифікації в чеському парламенті, все-таки набудуть зобов"язуючого юридичного характеру, і біля наших кордонів почнеться реальне розгортання американської стратегічної ПРО, то тоді ми будемо змушені реагувати не дипломатичними, а військово-технічними методами".

Держсекретар США Кондоліза Райс і міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг підписали договір про розміщення на чеській території американського радара системи протиракетної оборони, повідомляє Цензор.net.

Зараз ви читаєте новину «"Завдання ПРО в Чехії - ослаблення російського потенціалу стримування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути