вівторок, 12 лютого 2008 14:48

"Заходу не вдасться вирішити проблему Косово на підставі подвійних стандартів"

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив на прес-конференції в Женеві, що Косово не може бути особливим випадком для міжнародного стану. "Превалює абсолютний подвійний стандарт, мов, Косово - особливий випадок і він ніяк не впливає на міжнародний стан в інших регіонах. Так не вийде", - заявив Сергій Лавров.

"Ми добиваємося, щоб запанував правовий підхід до цієї проблеми. У чому поспіх? Фізично Бєлград не може впливати на ситуацію в Косово... Нам говорять, що серби і косовари не можуть жити разом. Але в Косово теж є серби. Як бути з ними? На ці питання відповіді немає", - заявив глава МЗС Росії, передає ПРАЙМ-ТАСС.

"У питанні колосальної важливості збираються діяти абияк, - продовжував він. - Це неприпустимо і безвідповідально. Ми добиваємося, щоб запанував розум і правовий підхід до цієї проблеми", - вважає глава зовнішньополітичного відомства Росії.

"Мова йде про підрив всіх засад міжнародного права, принципів, що ціною воєн та кровопролиття Європа виробила. Щиро не можу зрозуміти тих мотивів, якими керуються європейські та американські колеги, коли займають таку позицію. Багато хто з них розуміє ризики, небезпеки і погрози. Розуміють, що це неминуче викличе ланцюгову реакцію в багатьох частинах Європи і світу, але розраховують, що з цим якось вдасться справитися", - сказав Сергій Лавров, повідомляє Telegraf.by.

Зараз ви читаєте новину «"Заходу не вдасться вирішити проблему Косово на підставі подвійних стандартів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі