Ексклюзиви
пʼятниця, 08 серпня 2008 16:57

"Захистити Грузію від Росії - на користь США"

МЗС Грузії звернувся до світової спільноти з проханням захистити її від Росії. Міністр закордонних справ Грузії Ач Ткешелашвілі закликала зарубіжні країни чинити тиск на Москву, щоб припинити "пряму військову агресію" на грузинській території, повідомляє AFP.

У Москві що відбувається бачать зовсім по-іншому. Коментуючи події в Південній Осетії, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров нагадав, що Грузія ще вранці в п"ятницю закликала Росію виступити в ролі миротворця. "Ми це і робимо", - сказав Лавров.

В даний час грузинські війська вимушені відступити з Цхинвалі, в столицю Південної Осетії введена колона російських танків. У Міноборони РФ заявили, що бронетехніка є підкріпленням російським миротворцям.

Нагадаємо, президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив в інтерв"ю американському телебаченню, що Росія почала війну з Грузією. "Росія веде з нами бойові дії на нашій власній території", - підкреслив він. Грузинський президент також відзначив, що на користь США надати зараз допомогу Грузії, передає Reuters.

У свою чергу секретар Ради безпеки Грузії Каха Ламая заявив, що Росія і Грузія "дуже близькі до війни", якщо вже не в стані війни, після того, як російські війська увійшли на територію Південної Осетії, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Захистити Грузію від Росії - на користь США"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути